Project Specification:
Sector: Design & Build
Client: Private Client
Location: Forest Green, Surrey
Project Value: £1.1m
Timescale: 40 weeks

Set in the most tranquil environment that the owners had enjoyed living in for many years, the site sat within the 30 acres attached to the family home.

Wanting to downsize, the opportunity to convert their dilapidated farm buildings to residential came when a change in legislation was made, making it easier to convert redundant agricultural buildings. This would allow them to remain in the area they knew and enjoyed.

The two barns were used to accommodate livestock, agricultural machinery and store hay from the surrounding fields. The largest barn was a steel frame structure whilst the smaller one was concrete framed. This posed construction issues working with pre-determined roof heights.

The brief was to create buildings that externally reflected materials used locally. Internally the owners wanted to embrace a completely different design style from the beamed family house they were living in.

A light an airy contemporary home has been created with spacious guest accommodation in the adjacent smaller barn. All sit within a large open piece of land to encourage wildlife and enjoy the surrounding countryside.